Naše produkty

Zatím prodáváme med a ostatní výrobky pouze ze dvora, v případě zájmu pište či volejte.
IMG 1228

med květový  – 190 Kč/kg

Ovocné stromy, kvetoucí louky, ale i pole a zahrady navštěvují naše včely, aby nasbíraly nektar pro květový med. Tento med je charakteristický jemnou zlatavou barvou a je provoněn nektarem z jarních květů. Po pár týdnech začne ve sklenici krystalizovat a Vy tak poznáte jeho kvalitu. 

 

MED květový PASTOVANÝ – 200 Kč/kg

Pastovaný med je pouze med květový, přeměněný pozvolným mícháním do pastovité a stále roztíratelné konzistence. Má bílou barvu a nikdy nekrystalizuje, protože právě pozvolným mícháním je zbaven přirozené krystalizace. Med pastováním neztrácí na kvalitě a není nikterak zahříván.

IMG 1236
IMG 1222

MED MEDOVICOVÝ – 240 Kč/kg

Medovicový med obsahuje oproti květovému medu méně cukrů, zato obsahuje více rostlinných barviv a minerálních látek. Zpravidla je tmavší karamelové barvy, ostřejší chuti a pomaleji krystalizuje. Medovicový med nebývá každoročně a je tak žádaným druhem.

Oddělky

Nezbytnou prací včelaře je tvorba oddělků, díky níž udržujeme početní stavy včelstev a také jejich kvalitu, případně je rozšiřujeme. Oddělky každoročně prodáváme i dalším včelařům. Pro letošní rok 2023 je cena stanovena na 2000 Kč za 5-ti rámkový oddělek. Matka bude značená F1. Samozřejmostí je potvrzení o vyšetření moru včelího plodu.

IMG 0200 1
IMG 1242

Svíčky

Svíčky vyrábíme pouze z vlastního vosku, aby byla zajištěna jejich nejvyšší kvalita.